Gran impacte de la Covid en les persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat han sigut fortament impactades per la Covid. Aquesta és la principal conclusió que s’extreu de l’“Informe sobre l’impacte COVID en les necessitats de les persones amb discapacitat a Catalunya” elaborat per Cocemfe Catalunya i en el que han participat més de 800 persones durant 2020 i 2021. Aquest estudi ha estudiat les conseqüències més evidents que ha tingut la pandèmia en aquest grup de persones i quines àrees han sigut les més afectades.

Dels ODS a l'ODF. Com apliquem l'Agenda 2030 i els ODS

L’objectiu principal de l’Observatori de la Discapacitat Física és observar el compliment de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat per part dels diferents estaments implicats, aportar coneixement a partir de les dades estadístiques obtingudes i fer incidència política per donar resposta a les necessitats de les persones amb discapacitat.

PIMEC, Foment del Treball i l’ODF acorden col·laborar en la investigació de l’accessibilitat al món laboral de les persones amb discapacitat

L’Observatori de la Discapacitat Física (ODF) ha organitzat una jornada de treball juntament amb PIMEC i Foment del Treball per avançar de forma conjunta en la investigació de la situació laboral de les persones amb discapacitat i conèixer de primera mà les mesures que apliquen les empreses, què busquen i amb quines dificultats es troben.

L'ODF reprèn l'activitat amb força

L'Observatori de la Discapacitat Física reprèn la seva activitat amb més força que mai per donar resposta a les necessitats i reivindicar els drets de les persones amb discapacitat.

La crisi del coronavirus amenaça d’augmentar les desigualtats en ocupació entre les persones amb discapacitat i sense

L’actual situació d’excepcionalitat econòmica, provocada per la crisi sanitària de la Covid-19, de ben segur provocarà un major deteriorament de l’ocupació laboral de les persones amb discapacitat, que ja de per si tenen un greuge comparatiu amb les persones sense discapacitat.

ESTUDIO SOBRE EL IMPACTO DE LA COVID19 EN LAS PERSONAS CON DISCAPACIDAD Y CON ENFERMEDADES CRÓNICAS

Estudi COVID 19

El Observatorio de la Discapacidad y COCEMFE Barcelona trabajan conjuntamente para conocer en profundidad el impacto de la crisis de la COVID-19 a través de las percepciones y las vivencias de las personas con discapacidad y enfermedades crónicas que residen en el Área Metropolitana de Barcelona.

En este sentido, se han propuesto detectar y analizar:

Desde el Observatorio de la Discapacidad Física lanzamos una nueva serie de infografías sobre Salud y Discapacidad en la Barcelona ciudad

 

Barcelona, 17 de mayo de 2019.- Desde el Observatorio de la Discapacidad Física, hemos colaborado con la Agencia de Salud Pública de Barcelona en la realización de una serie de cinco infografías centradas en la salud de las personas con discapacidad en Barcelona ciudad.

Abierto el plazo para asistir al I Congreso sobre el derecho a la autonomía personal organizado por COCEMFE

 Imagen del registro de inscripción para asistir al I Congreso sobre el derecho a la autonomía personal que se celebrará en Barcelona los días 21 y 22 de octubre

 Desde hoy todas las personas y entidades interesadas en asistir al “I Congreso sobre el derecho a la autonomía personal. Discapacidad física y orgánica, envejecimiento y cronicidad” que se celebrará en Barcelona los días 21 y 22 de octubre, ya pueden inscribirse como asistentes en este formulario.

El Observatorio de la Discapacidad Física convoca los premios Ricard Vaccaro para reconocer la ética y el compromiso social de personas y entidades

 

COCEMFE movilizará a la sociedad civil para reivindicar el derecho a la autonomía personal

 COCEMFE movilizará a la sociedad civil para reivindicar el derecho a la autonomía personal

 El próximo 22 de febrero, a las 10.00 horas en el Congreso de los Diputados, COCEMFE organiza un debate con representantes de la sociedad civil y la política sobre el derecho a la autonomía personal, y presentará un manifiesto reivindicativo al que se han adherido diferentes instituciones.

Páginas